WIE BEN IK?


Ik ben Manou, ik ben in 2023 afgestudeerd als diëtiste aan de Odisee hogeschool in Gent.

Voor mij lag deze beroepskeuze al 7 jaar geleden vast.
Ik wist toen al dat ik graag mensen wou begeleiden naar een gezondere levensstijl.
Van jongs af aan ben ik heel erg bezig met voeding en dan voornamelijk met gezonde voeding. Diëtiste zijn, betekent echter niet dat ik me alles ontzeg op vlak van eten, integendeel.

Ik kan enorm genieten van lekker eten, maar uiteraard staat evenwichtige en gezonde voeding centraal.

Ik wil dus zeker niet de diëtiste zijn die patiënten ongezonde voedingsmiddelen gaat verbieden. Ik zou vooral graag verkrijgen dat mensen bewust kiezen voor wat ze eten en dat ze hiervan kunnen genieten.

MIJN MISSIE

Eten is iets dat ons leven enorm beheerst, het hoort bij ons dagelijks leven. Daarom is het van groot belang om een plan van aanpak op te stellen dat bij jouw persoonlijke levensstijl past en haalbaar is op lange termijn. Gezond eten heeft voor iedereen een andere betekenis. Iedere persoon is uniek en heeft verschillende behoeften en voorkeuren. Net daarom is voedingsadvies op maat belangrijk, om er een levensstijl van te

kunnen maken. Een gezonde leefstijl is naast gezonde voeding een basisvoorwaarde om je gezond, fit en energiek te voelen.

Geef toe: het woord ‘diëten’ klinkt niet aangenaam. Het klinkt als een restrictie op je leven, iets wat moeilijk vol te houden valt door de vele strenge regeltjes. Met al die regeltjes maken we het vaak moeilijker dan het hoeft te zijn.

Mijn doel is om samen met jou te werken aan een gezonde levensstijl waarin je nog steeds kan genieten van lekker eten en waarbij je jou terug fit en energiek voelt.

Of je nu wil vermageren, maag- en darmproblemen, allergieën of intoleranties hebt, dan nog hoeft lekker en gezond eten helemaal niet moeilijk, saai of eentonig te zijn.


Ik ben als zelfstandige diëtiste erkend door het RIZIV (Erkenningsnummer: 5-64952-73-601).
Bovendien ben ik ook lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD).