YOU DON'T HAVE TO EAT LESS, YOU JUST HAVE TO EAT RIGHT.

GEZOND VERMAGEREN

Voedingsadvies bij overgewicht of obesitas

Gezond vermageren vraagt vaak slechts een paar aanpassingen in je eet- en beweegpatroon. Wil je graag op je gewicht letten en overtollige kilo’s kwijtraken? Als diëtiste stel ik samen met jou een haalbaar voedingsschema op.  Dit zonder gevaar voor een tekort aan vitaminen of mineralen en ook zonder vrees voor het welbekende jojo-effect. Gezond vermageren heeft een effect op lange termijn en zorgt ervoor dat het gewichtsverlies wordt behouden. 

GEZONDE LEVENSSTIJL

Preventie diabetes type 2, hoge bloeddruk, maag- en darmproblemen, constipatie, hoge cholesterol, ... 

Een gezonde levensstijl is voor iedereen belangrijk. Gezonde voeding is ook een essentieel onderdeel in zowel de preventie als de behandeling van een aantal medische problemen. Als diëtiste kan ik je zeker helpen met aangepast voedingsadvies of om je voedingsgewoonten aan te passen bij aandoeningen zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, maag-en darmproblemen, constipatie, hoge cholesterol… 

VOEDSELALLERGIEËN EN -INTOLERANTIES

Bijvoorbeeld: gluten-, lactose-intoleranties/allergieën, noten, koemelk, ...

Voedselintoleranties of -allergieën geven uiteenlopende lichamelijk reacties na het eten van bepaalde voeding. Heb jij bijvoorbeeld last van een lactose- of glutenintolerantie of reageer je allergisch op noten of koemelk? Dan breng ik, als diëtiste,  jou voldoende productkennis bij en zorg ik ervoor dat je over voldoende alternatieven beschikt om gezonde variatie in je dagelijkse menu te brengen zonder vervelende lichamelijke klachten na de maaltijden. 

PRIKKELBARE DARMSYNDROOM

Laag FODMAP-dieet

Heb je last van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), een aandoening waarbij de functie van je dikke darm verstoord is? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik specialiseerde me namelijk in het laag FODMAP- dieet. Dit dieet bestaat uit drie fasen waarbij jouw persoonlijke FODMAP-triggers worden geëlimineerd en je tolerantiegrenzen worden bepaald. FODMAP-triggers bestaan vaak uit bepaalde groenten, fruitsoorten, tarwe en zuivelproducten. Door bepaalde soorten hiervan te vermijden, kan het opgeblazen gevoel en de buikpijn bij PDS worden verholpen. 

EMOTIONEEL ETEN

Eten bij stress, emoties en gevoelens (eetbuien)

Als emoties of gewoonten je eetgedrag sturen, spreken we over emotioneel eetgedrag. Je bent een emo-eter of stress-eter als je niet eet uit honger of omdat je lichaam nood heeft aan voeding, maar omdat je je laat leiden door emoties, gevoelens of stress. Bij negatieve emoties geeft eten een kalmerend gevoel en leidt het je (even) daarvan af. Dit noemen we troosteten of comfortfood. Maar ook positieve emoties kunnen leiden tot te veel of ongecontroleerd eten. Als diëtiste help ik jou om met behulp van een eetdagboekje je emoties en je bijhorend eetgedrag in kaart te brengen, om situaties waarin jij terecht komt om te buigen van comfortzone naar leerzone. 

KINDEREN EN ADOLESCENTEN

Gezonde levensstijl, moeilijke eters, voedselallergieën en -intoleranties

Wil jij graag je kinderen verwennen zonder dat ze extra kilo’s bijkomen? Worstelt jouw puber met zijn of haar zelfbeeld? Lust jouw kleintje niets van jouw kookkunsten? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik verdiepte me tijdens mijn studies namelijk in voedingsadvies voor kinderen en adolescenten (pubers). Hierdoor leerde ik deze leeftijdscategorie beter begrijpen en kan ik hen gerichter advies geven voor een gezonde levensstijl, zelfs aan de moeilijkste eters.